Immanuel Digitaal in Corona-tijd

Op zomer-zondagen Immanuel digitaal middels Google Meet

In de zomerperiode vanaf zondag 12 juli tot en met zondag 16 augustus zal er alleen een digitale bijeenkomst zijn middels Google Meet. Dit kan op alle zomerzondagen via de volgende link. Frans Blok gaat deze zondagen de Efezebrief bespreken. In die brief gaat het over het wonder van de gemeente. Het was bijzonder hoe de kerk in die tijd zeer krachtig was en snel groeide, terwijl er nog geen kerkgebouwen waren en geen formele kerkelijke structuur. Hoe deden ze dat? Kunnen we daar iets van leren in een tijd waarin we door het corona-virus ook niet of nauwelijks in kerkgebouwen bij elkaar kunnen komen?

Vanaf zondag 23 augustus is er weer een kerkdienst in de kerkzaal met daarbij ook een live uitzending via YouTube Live. Elke week wordt daartoe een nieuwe link gemaakt en bekend gemaakt middels het digitale Immanuel Nieuws. Met een kun je dit Immanuel Nieuws aanvragen en wekelijks ontvangen.

Wat betreft Google Meet: dat werkt het beste in de browser van Google Chrome. Ben je nog onbekend met Google Meet, log dan voor 10.00 even in om te kijken of dat goed werkt.

Voor Google Meet een paar instructies:
Als je een laptop gebruikt, zou het aanklikken van deze link voldoende moeten zijn. Je wordt dan doorgeleid naar je browser. Daar vraag je om toegang. Ook wordt je door Google Meet toestemming gevraagd om je microfoon en camera te gebruiken. Als je een gewone computer gebruikt, wees er dan vooraf zeker van dat er een werkende microfoon en camera aangesloten zijn. Als je een ipad of smartphone gebruikt, dan is het nodig om vooraf de app te installeren van Google Meet. Zet vooraf of bij aanmelding meteen de microfoon uit (scherm aanraken of muis bewegen: onderaan zie je een microfoon icoontje). Mocht je tijdens de bijeenkomst het woord krijgen, dan kun je je microfoon weer aanzetten.

27-03-2020