Alpha cursus

De Alpha-cursus is een kennismaking voor iedereen die meer wil weten over het Christelijk geloof. Binnenkort start bij ons weer een Alpha-cursus. Iets voor jou? Onderaan deze pagina lees je hoe je kunt aanmelden.

Alpha cursus

Alpha, wat is dat?

In 10 avonden gaat het over de grondbeginselen van de Bijbel. We doen dit zo dat er alle ruimte is voor jouw inbreng en vragen. Ben je nog zoekende of pas christen geworden? of wil je jouw geloof nog eens van het begin doordenken? dan is de Alpha cursus zeker een mooie gelegenheid. In een gezellige en open sfeer kunnen we ontdekken wat het betekent om christen te zijn in deze tijd.

Hoe werkt dat?

Iedere avond begint meestal om 18:30u met een gezamenlijke gezellige maaltijd om elkaar wat beter te leren kennen, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur, meestal via een leuk filmpje. In deze inleidingen wordt ingegaan op diverse kernpunten van het christelijk geloof. In kleine groepjes wordt daarover doorgepraat en er is volop ruimte voor onderlinge gesprekken. Het mooie is dat we na een paar avonden elkaar steeds beter gaan leren kennen, als een groep vrienden. Er is tussendoor ook een gezamenlijke weekend of zaterdag wat voor de meesten een superleuk hoogtepunt blijkt te zijn.

Voor hen voor wie het lastig is om mee te eten vanwege omstandigheden thuis (bv gezinnen met kinderen), is er soms ook een groep die later op de avond start. En bij voldoende belangstelling zal er ook een online alpha-cursus zijn, waarbij we gebruik maken van Zoom.

Waar gaat het over?

Je hebt voor de alphacursus geen voorkennis nodig. Jouw aanwezigheid, interesse en betrokkenheid is genoeg.

Vragen vanuit de cursus:
* Wie is Jezus?
* Waarom stierf Jezus aan het kruis?
* Zeker zijn van mijn geloof?
* De bijbel lezen: hoe en waarom?
* Waarom en hoe kan ik bidden?
* Wie is de Heilige Geest?
* Spreekt God tot ons?
* Geneest God nog steeds mensen?
* Wat moet ik met de kerk?

En verder natuurlijk alle vragen die jij en de andere deelnemers gaan stellen!

Jouw inbreng

Zoals gezegd, naast de vaste thema's is er alle ruimte voor jouw inbreng. We hebben natuurlijk niet ‘instant’ antwoorden op al je vragen. Maar door het samen te bespreken komen we een heel eind. En de Bijbel is natuurlijk een prachtig Boek dat steeds weer nieuwe inzichten geeft.

Referenties

Op de website van alpha-cursus.nl kun je veel informatie vinden en persoonlijke verhalen van oud-alpha deelnemers. Overigens bestaan er nog meerdere soorten Alpha cursussen zoals de Student Alpha, Business Alpha, Alpha Senioren, Youth Alpha, Marriage course en nog veel meer.

Interesse gewekt?

Er is een lokale website voor de regio Haarlem: alphacursushaarlem.nl. Daar vind je alle alpha groepen die binnenkort van start gaan met daarbij de mailadressen voor opgave. Wij willen zelf dit najaar weer starten of je kunt terecht bij een andere start ergens in Haarlem. Je kunt je per mail aanmelden of meer informatie aanvragen. De datum ligt nog niet vast. Dat doen we ondermeer in overleg met hen die zich opgeven. De eerste avond mag je altijd geheel vrijblijvend ter kennismaking bijwonen.