Het mysterie van het Koninkrijk van God

Over de Gelijkenis van de Zaaier (Lukas 8)
Datum14-05-2023
SprekerFrans Blok
Preek downloaden

Jezus heeft het in deze gelijkenis over het mysterie van het koninkrijk. Het zaad staat voor Gods Woord over het Koninkrijk van God. Maar de mensen zien het niet en horen het niet, omdat ze geestelijk blind en doof zijn. Jezus zorgt ervoor dat zijn leerlingen het wel gaan begrijpen. Maar ook zij hebben de Heilige Geest nodig om het echt te pakken. Een mysterie van God is voor de natuurlijke mens verborgen, maar door Gods Geest wordt het in ons hart een openbaring.

De pit van een avocado is knetterhard. Maar langs de weg van 'sterven' en kiemen komt er toch een plantje. En dan blijkt dat alles al helemaal aanwezig is in die zaad-pit. Die pit hoeft daar niets voor te doen. Maar het is een hele klus om deze pit tot een plantje te krijgen. En... het duurt vervolgens minimaal tien jaar voordat een avocado-boompje zelf weer vrucht gaat dragen. Dit past zo mooi bij de gelijkenis van het zaad en de goede grond die nodig is om vrucht te gaan dragen.

Deze boodschap sluit naadloos aan op het onderwerp van de Zaligsprekingen, waar Jezus begint met: "Zalig de armen van geest, want voor hen is het Koninkrijk van God".


Gerelateerde preken

Koninkrijk van God
De boodschap van Jezus
Serie: Koninkrijk van God
06-01-2019 | Frans Blok
Het KvG - Wat Jezus erover leerde
Serie: Koninkrijk van God
13-01-2019 | Frans Blok
Het Evangelie en het Koninkrijk
Serie: Koninkrijk van God
05-01-2020 | Frans Blok
Hoe doe je dat - Jezus volgen?
Serie: Koninkrijk van God
09-01-2022 | Frans Blok
Gods Visie - Gods Koninkrijk
Serie: Koninkrijk van God
09-07-2023 | Frans Blok

[ Toon alles van de serie "Koninkrijk van God" | Toon meer van Frans Blok ]