Heersen zoals God het bedoelt

Heersen in een wereld zonder zonde
Datum08-10-2023
SprekerFrans Blok
Preek downloaden

Deze zondag gaat Frans verder met ons jaarthema vanuit de basistekst in Gen 1:26-28 - "En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de aarde en onderwerp haar..."

Zondag 10 september zagen we dat ons dit brengt bij onderwerpen als autoriteit, schepping, huwelijk en seksualiteit. De nadruk zal liggen op hoe God het wel heeft bedoeld - hoe Hij het heeft geschapen - en niet in de eerste plaats over wat niet de bedoeling is of waar we tegen zijn. Als je die zondag hebt gemist, dan kun je die boodschap via deze link alsnog beluisteren.

Deze zondag zoomen we in op het woord 'heersen'. Het gaat hier om de kern van Gods bedoeling met de mens. Daar is niet veel van terecht gekomen. Door zonde is de zaak verstoord geraakt. Hoe mag dat worden hersteld in Christus? En wat moeten we bv met 'de man als hoofd van de vrouw'? Ook daar is heel veel fout gegaan - ook in het kerkelijk verleden. Tijden zijn veranderd, wat moeten we hier toch mee in onze tijd en in onze cultuur?De 


Gerelateerde preken

Mannelijk en Vrouwelijk
Gods Woord en de Actualiteit
Serie: Mannelijk en Vrouwelijk
10-09-2023 | Frans Blok
Gezag en Vrijheid
Serie: Mannelijk en Vrouwelijk
29-10-2023 | Frans Blok
Wees Vruchtbaar
Serie: Mannelijk en Vrouwelijk
12-11-2023 | Frans Blok
Seksualiteit naar Gods Beeld
Serie: Mannelijk en Vrouwelijk
10-12-2023 | Frans Blok
Seksualiteit naar Gods Beeld
Serie: Mannelijk en Vrouwelijk
14-01-2024 | Frans Blok
Seksualiteit en Gender naar Gods Beeld
Serie: Mannelijk en Vrouwelijk
28-01-2024 | Frans Blok

[ Toon alles van de serie "Mannelijk en Vrouwelijk" | Toon meer van Frans Blok ]