Waar is God in deze crisis?

Heeft God een aandeel in deze crisis - en wat zegt Gods Woord daarover?
Datum19-04-2020
SprekerFrans Blok
  Download als PDF
Preek downloaden

Al enkele zondagen komen we niet bij elkaar in de kerkzaal, maar 'ontmoeten' we elkaar online via Google Hangouts. Lees via deze link meer hierover en ook hoe jij op zondagen online 'erbij' kunt zijn. 

Met alles wat er nu wereldwijd gebeurt, is er natuurlijk de vraag: Waar is God in dat alles? Heeft Hij hier iets mee te maken? Het is bijna onvoorstelbaar dat God hier niet iets mee te maken heeft. Maar hoe dan? Sommige Christenen zeggen: het is een straf van God. Dat stond onlangs zo in het Reformatorisch Dagblad. Dat roept natuurlijk reactie op bij velen in Nederland. Hoe valt dat bij hen die geliefden hebben verloren? En wat is de respons bij mensen die leven met zorg, angst en veel vragen? Via deze link kun je een verslag bekijken van een journalist van de Telegraaf met gelovigen in Barneveld. Goed om dit vooraf te bekijken en er over na te denken - en dan deze prediking te beluisteren.

Frans Blok gaat proberen hier iets over te zeggen vanuit Gods Woord. Geen gemakkelijk onderwerp. Online was er maar ongeveer een kwartier tijd. Dat is heel weinig. Daarom heeft Frans Blok ook een prediking op video ingesproken, waarin hij wat uitgebreider dit gevoelige onderwerp kan bespreken. In een link hiernaast staat deze boodschap als geluidsbestand. Het voordeel van de videoboodschap is dat ondersteunende tekst ook in beeld komt.


Gerelateerde preken

vrij onderwerp
Vrijheid is ons recht!
Serie: vrij onderwerp
05-05-2019 | Frans Blok
Gods Woord en Gods Geest
Serie: vrij onderwerp
02-06-2019 | Frans Blok
Een vervulling voor gelovigen
Serie: vrij onderwerp
09-06-2019 | Frans Blok
De Woestijn zal weer Bloeien!
Serie: vrij onderwerp
17-05-2020 | Frans Blok
Het zoeken van Gods bedoeling in crisis-tijd
Serie: vrij onderwerp
28-06-2020 | Wim Molenkamp
Vraagt God van ons om te veranderen?
Serie: vrij onderwerp
09-08-2020 | Wim Molenkamp

[ Toon alles van de serie "vrij onderwerp" | Toon meer van Frans Blok ]