Het verbazingwekkende gezag van gewone mensen

Frans Blok spreekt over Discipelschap in het licht van Gods Missie
Datum07-06-2020
SprekerFrans Blok
  Download als PDF
Preek downloaden

Gods Missie voor deze wereld is een missie van verlossing, heling en verzoening. Het hoogtepunt van Gods verlossingsplan was de bediening en het kruis van Jezus. Jezus heeft toen een patroon in werking gezet, wat wij nu aanduiden met het woord 'discipelschap'. Jezus was niet enkel uit op het wekken van geloof en het verkrijgen van volgelingen - Hij wilde zijn eigen bediening van verlossing vermenigvuldigen in de levens van zijn volgelingen. En in een klein deel van hen vermenigvuldigde Hij zelfs zijn leiderschap. Daarmee gaf Hij aan deze mensen een enorm groot vertrouwen. Hij vertrouwde Gods Missie aan hen toe. En dat vermenigvuldigen en doorgeven aan steeds volgende generaties van gelovigen is nu bij ons aangeland. We willen als gemeente beter worden in het ontwikkelen van discipelschap bij allen gemeenteleden - zodanig dat we niet enkel in Jezus geloven, maar dat we ook in staat zijn om net als Hij bedieningsvaardig te worden en dat ook weer door te geven aan de volgende generatie gelovigen.

Andere sprekers in deze serie zijn in de maand juni: Arjo Barth over Discipel-zijn (14 juni), Hans Luttik over een Cultuur van Discipelschap (21 juni) en nogmaals Frans Blok over Je Leven Delen (28 juni).

Het geluidsbestand van deze prediking komt later nog online. Via deze link kun je kijken naar de opname van de hele dienst, zoals deze live via YouTube is uitgezonden. Let op: de dienst begint op ongeveer de vijftiende minuut van deze opname. De prediking start iets na minuut 50 van deze YouTube opname.


Gerelateerde preken

Discipelschap
van geloofsheld tot geloofscrisis
Serie: Discipelschap
07-07-2019 | Frans Blok
Een leven lang leren met Jezus
Serie: Discipelschap
21-06-2020 | Hans Luttik
Wat mag het je kosten?
Serie: Discipelschap
27-09-2020 | Jiddo Marres
Jezus zegt: Kom - Doe - Leer
Serie: Discipelschap
22-11-2020 | Frans Blok
Op weg met Jezus
Serie: Discipelschap
29-11-2020 | Arjo Barth
Covered by the dust of the Master
Serie: Discipelschap
20-12-2020 | Jan de Haan

[ Toon alles van de serie "Discipelschap" | Toon meer van Frans Blok ]